Trulli

Under coronakrisen var vi meget bekymrede for, hvordan vores land skulle komme til at se ud efter pandemien. Men gæsterne er væltet ind af døren på de danske restauranter, og lysten til at spise ude er større end nogensinde før.

Restaurantbranchen stortrives i dag

Trods inflation og energikrisen, så har lysten til at spise ude aldrig været større. Flere og flere danskere tager ud og spiser flere gange om ugen, og det er især gældende inde i hovedstaden.

Nedlukningen i 2020 har haft en stor indflydelse på vores liv. Nu hvor byen er åben igen, så strømmer danskerne ud for at spise på caféer og restauranter. Sammenlagt bliver der brugt næsten 30% flere penge på restaurantbesøg i forhold til før coronakrisen. Der er heller ingen tegn på, at disse tal kommer til at falde foreløbig.

Takeaway er også mere populært

Undersøgelser viser også, at danskerne ikke kun er blevet gladere for at spise ude, men også for at bestille mad med hjem. Salget af takeaway er også steget helt enormt meget i forhold til før pandemien.

Måske blev vi under nedlukningen vand til, at bestille vores måltider hjem til døren i de dage, hvor man ikke kunne komme ud og spise.

Hvordan ser fremtiden ud for restaurantbranchen?

Det er svært at sige med sikkerhed, men lige nu ser fremtiden lys ud. Restauranter og caféer har flere besøgende end nogensinde før, og det ligner ikke foreløbig, at danskerne bliver trætte af at spise ude.

I takt med at der kommer flere og flere nye spisesteder, så bliver det også nemmere at spise ude. Så hvis du er træt af at stå i kødgryderne hver aften, så hvorfor ikke forkæle dig selv med en velfortjent tur ud og spise? Samtidig gør du en god gerning og støtter restaurantbranchen efter mange måneders nedlukning.