Trulli

Når man er på tur, kan det godt være svært at holde en god hygiejne. I hvert fald, hvis man ikke ved hvordan man skal gøre det. Når man ved hvordan man holder en god hygiejne, trods man er ude på oplevelser, er det faktisk ikke så svært alligevel. Derfor får du her 4 råd til når du er ude på oplevelser men stadigvæk gerne vil holde en god hygiejne. 

mand på tur

Rengøring af hænderne 

Når du ønsker at rengøre dine hænder på turen, så har du to muligheder. Du kan bruge håndsprit eller du kan medbringe vand og sæbe i din rygsæk. Håndspritten er smart, fordi den ikke kræver ret meget og du kan nemt have en lille håndsprit i din lomme. 

Det er derfor rigtig let at spritte sine hænder af undervejs på turen. Har du fået rigtig beskidte hænder eller er de fyldt med snavs er håndsprit dog ikke den bedste løsning, da den primært vil fjerne bakterierne. Det kommer derfor også an på om du skal rense dine hænder fra skidt og snavs eller fra bakterier. 

Er det skidt og snavs der er problemet, er du nok nød til at finde vand og sæbe frem fra din rygsæk. Du kan med fordel vælge en lille fast sæbe, som kan bruges til hele din krop og ikke blot dine hænder i tilfælde af snavs. Både håndsprit og vand og sæbe er rigtig godt at have med på tur og mange foretrækker at have begge dele med, hvert fald på længere ture ud i det fri. 

Rent drikkevand  

Hvis du skal ud og vandre eller blot ud og opleve naturen steder hvor du ikke har adgang til rent vand, så er der også en løsning på det. Du skal selvfølgelig ikke gå og mangle rent drikkevand. Derfor er der i dag lavet vandflasker med et specielt filter, som du kommer for eksempel søvand igennem. 

Filteret vil så rense vandet fuldkommen og du vil kunne drikke af alt det vand du finder på den vej. Du skal være opmærksom på, at søvand smager anderledes end vand fra vandhanen – også selvom det har været igennem et filter. Men du kan roligt drikke det vand der har været igennem filteret, selvom det smager anderledes. 

 

Vand fra søer og åer kan sagtens vakse dig ren 

Skal du på en længere telttur? Men er du bekymret for svedlugt og fedtet hår? Så bare rolig. Tag et bad i en lun sø og du vil ikke blive generet af hverken svedlugt eller fedtet hår. Slet ikke hvis du bruger den sæbe som du også vasker dine hænder med.