Trulli

Vi danskere er verdensberømte for møbler, indendørsdesign og indretningsstil. Men hvad med udendørs, eller nærmere, haven? Det siges, at haven er dit hjems vigtigste rum, men haven bliver tit overset og lidt forglemt. 

Nedenfor kan du finde 5 gode ideer og tips til din have, så den står lige så flot som resten af huset, selv om vinteren. Det er svært at komme i haven i vintertiden, men netop vintermånederne er den perfekte tid, at få planlagt de ændringer, du gerne vil have lavet. Så sæt blyant til papir og kom i gang med at designe din have. 

Du kan eventuelt overveje disse punkter. 

Blommetræ

Tænk over din haves ”flow”

Hvordan hænger din have sammen? Er det bare den klassiske græsplæne i midten med planter og træer rundt om i kanten? Prøv eventuelt at dele haven ind i forskellige sektioner og hyggekroge bag naturlige skærme eller vægge lavet af buske. 

Hos Plantecenterfyn.dk finder du et hav af fantastiske planteidéer til netop din have og din design-idé.

Hække og træer

Tænk over hvordan du gerne vil have at haven ser ud, i alle de 4 årstider. Der findes stedsegrønne buske og buske der selvfølgelig gennemgår en flot farveændring om efteråret. Tænk over placeringen af buske og træer, så du ikke har helt bare områder om vinteren. Og husk at buske og træer kan blomstre, give frugt og duft, skærme for vinden og give fuglene ly.

Blomster og bunddække

Når du vælger blomster, så vær opmærksom på hvornår de forskellige blomster blomstrer så du kan koordinere deres blomstring præcis hvor og hvornår du vil se dem. Husk du kan kombinere blomster som blomstrer om sommeren i nærheden af terrasse-området, eller tæt på din lille hyggekrog bagerst i haven. 

Krukker og potteplanter

Blomster og planter i krukker ser flotte ud, og de er samtidigt mobile. Dvs. du kan flytte rundt på krukkerne, tage lidt mere sarte sorter ind om vinteren, eller bare bytte planterne eller blomsterne ud i løbet af året. Du skal tænke på farven af krukkerne og om de skal falde i med resten af haven, eller være mere iøjnefaldende.

Terrassebord med roser

Terrassen

Her er stedet du vil sidde og nyde haven. Og det er ikke kun om sommeren haven kan nydes, hvis du har plantet de rette læ-planter eller sat flotte læhegn. En terrassevarmer kan også udvide tiden du kan sidde på terrassen. 

Det er vigtigt at terrassen følger samme idé som resten af haven. Tænk over møblerne og fliserne. Rens fliserne og mal havemøblerne for billig og hurtig effekt.