Trulli

Glæden ved at give er stor. For nogen måske også større end glæden ved at få. De fleste husker nok, da de som børn spændt overrakte en hjemmelavet gave til et familiemedlem og glædede sig til at se reaktionen, når gaven blev åbnet. Der er stadig mange muligheder for at give gaver – uanset om det er fødselsdags- eller julegaver, hjemmelavede eller firmagaver. 

Hjemmelavet gave

Hjemmelavede gaver

Selvom de hjemmelavede gaver for mange nok er noget, der mest hører til barndommen, er det slet ikke forbudt at give hjemmelavede gaver, når man er blevet voksen. Der kan være flere gode grunde til at give en hjemmelavet gave i stedet for en købt. For nogle er det måske billigere at lave gaven selv, og så kan man på denne måde få mere for gavebudgettet.

Det bliver ofte også mere personligt, hvis man laver gaven selv, og på den måde kan det også være, at modtageren bliver ekstra glad for gaven. Det giver især god mening at lave en hjemmelavet gave indenfor et felt, som man er god til. Så kan det nemlig være, at den bliver lidt pænere end den fyrfadsstage, man lavede i børnehaven. Er man f.eks. god til at strikke eller hækle, kan man lave et stykke tøj eller en karklud.

Finere chokolade

Firmagaver

Det kan også være, at man som firma har valgt, at man gerne vil bruge penge på at give gaver. Det kan være, at man vil give julegaver til medarbejdere eller påskegaver til kunder eller omvendt. Uanset om man vælger det ene eller det andet eller noget helt tredje, kan man være ret sikker på, at den fine gestus vil falde i god jord hos modtagerne.

Der er mange forskellige muligheder for at give en form for gave til enten medarbejdere eller kunder. Nogle vælger at give en form for ting eller noget brugskunst til deres medarbejdere i julegave. Andre vælger at give lidt finere chokolade eller en kurv med blandede specialiteter. 

Både den ene og den anden løsning kan signalere overfor kunder og medarbejdere, at man gerne vil sige tak for godt samarbejde indtil nu, og at man håber, det vil fortsætte.