Trulli

Verden bliver mere og mere digital. Selvom landene ikke fysisk er rykket tættere på hinanden og verdenskortet ser ud helt som det plejer, så har den moderne teknologi alligevel fået jordkloden til at synes som et mindre sted. Via din telefon og et hurtigt videoopkald kan du i løbet af ingen tid sidde med til et forretningsmøde i Kina. Og sker der noget i USA eller Rusland, så ved vi det med det samme i Danmark. Nyheder og informationer rejser med lynets hast. Man må blot forsøge at hoppe på vognen og hænge i, hvis man vil have en chance for at følge med.

Gør din karriere international

Hvis vi ser bort fra den internationale nyhedsstrøm, så er der et andet sted, hvor tingene også udvikler sig i en vældig fart. Nemlig i erhvervslivet. Aldrig har der væres så store muligheder for at skabe sig en international karriere, som der er nu. Nogle brancher er naturligvis forankrede til et lokalområde, mens andre favner det globale. Et af de fagområder der virkelig begår sig på den internationale scene er det maritime. Med jobs indenfor skibsindustrien har de maritimt ansatte hele verden som deres arbejdsplads. Og du kan få de samme muligheder. Selvom man måske skulle tro det, er det nemlig ikke synderligt svært at få et job i den maritime branche. Mange af de adgangsgivende uddannelser kræver blot, at du har en studentereksamen. Når man først er i gang, er uddannelserne til gengæld ofte ganske praktisk tilrettelagt. Skoleopholdene holdes på et minimum, hvilket i stedet giver plads til megen praktisk læring ude på arbejdspladserne og praktikstederne. Dertil skal det siges, at man også ofte i den maritime branche modtager løn under uddannelse. Det er derfor blot med at se sig om efter hvilken indgangsvinkel, man ønsker at tage.

Handel med bunkerolie

Et af de store erhvervsområder indenfor det maritime arbejdsfelt er handel med bunkerolie. Som bunker supplier er din handelsvare slet og ret den bunkerolie, som færger og skibe benytter som brændstof for at kunne sejle. Det er en kæmpestor handelsplatform, som man slet ikke skænker en tanke, når man sidder udenfor branchen og kigger ind. Samtlige skibe i hele verden, herunder både fragtbåde og færger, benytter sig af brændstof. Så hvis du vælger at gå ind via netop denne vinkel, så er du sikker på, at du altid vil have noget at give dig til.

International erfaring

Udover det spændende arbejde og de mange internationale muligheder, så er en af de største fordele ved at arbejde med handel indenfor det maritime fag, at man opnår en erfaring, der er svær at få andre steder. I en ganske ung alder kan du arbejde dig til tops som ekspertforhandler, når du på daglig basis sidder og hiver nye kunder hjem til firmaet, mens du forhandler dig frem til de allerskarpeste priser på brændstof. Lægger du dig i selen vil du hurtigt opnå en status som topforhandler indenfor dit felt, mens du ligeledes vil kunne putte masser af international handelserfaring på dit CV.